5 خاصیت لوبیا قرمز | حبوبات

5 خاصیت لوبیا قرمز

اگه لوبیاها یکی از اجزای اصلی رژیم غذایی شما باشن خوب میدونید که اونا یکی از کامل ترین بسته های مواد غذایی طبیعی هستن. در این مطلب می خوایم کمی بیشتر درباره این مواد غذایی بدونیم. 

5 خاصیت لوبیا قرمز

لوبیاها با مشخصات تغذیه ای قابل توجه و محتوای پروتئینی بالایی که دارن دیگه فقط به چشم "گوشت واسه آدمای فقیر" دیده نمی شن. عوضش، اونا به عنوان یه غذای سالم که چندین فایده های درمانی مهم رو جفت و جور می کنن به رسمیت شناخته شدن.

لوبیا قرمز سه مدل اصلی داره : لوبیا قرمز، لوبیا قرمز کوچیک و لوبیای آزوکی که در تصویر سوم هر سه مدل رو در کنار هم می بینین.

سلامت دستگاه گوارش

همه لوبیاهای خشک منبع خوبی از فیبر رژیمی هستن. این مورد درباره لوبیای قرمز هم صادقه؛ اینطوری که حدود 7 تا 8 گرم فیبر در هر 1/2 فنجون، بسته به نوع محصول، هست.

لوبیاها منبع غنی فیبر نامحلول هستن که کلا در پوستشون پیدا میشه. فیبرهای نامحلول به سلامت دستگاه گوارش و تنظیم کارکرد روده ها کمک می کنن؛ در واقع فیبرها با دو کارکرد از بروز یبوست جلوگیری می کنن؛ یکی با افزایش سرعت حرکت مواد در طول دستگاه گوارش و دیگری با افزایش حجم مدفوع.

بیشتر غذاهایی که از قلب و عروق مراقبت می کنن و به کنترل وزن بدن کمک می کنن، از بدن در برابر دیابت نوع 2 هم مراقبت می کنن و این موضوع در مورد لوبیا قرمز هم صدق می کنه

لوبیاها و هم اینکه لوبیا قرمز پر از فیبر محلول هم هستن که در ترکیب با آب به شکل یه ماده ژل مانند در دل و روده در میان. باکتریای روده فیبر محلول رو تبدیل به اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه می کنن و سلولای روده بزرگ با به کار گیری این اسیدهای چرب، انرژی لازم رو به دشت می کنن.

لوبیای قرمز مانند همه لوبیاها و حبوبات شامل نشاسته مقاوم که یه جور کربوهیدرات پیچیده است، هستش. نشاسته مقاوم، عملکردی مثل فیبر رژیمی داره که مقاوم در برابر هضمه.

نشاسته مقاوم مانند فیبرهای محلول، با تغذیه باکتریای به درد بخور در روده بزرگ به حفظ سلامت اون کمک می کنه و اینجوری موجب سلامت دستگاه گوارش می شه.

سلامت قلب و عروق

لوبیا قرمز از راه های مختلفی موجب سلامت قلب و عروق می شه. چون که هم کم چربه، هم بدون کلسترول و هم این که یه منبع پروتئین گیاهی با کیفیت بالاست؛ طوری که در هر 1/2 فنجون لوبیا قرمز، حدود 8 گرم پروتئین هست.

از طرفی جانشین کردن گوشت با لوبیا قرمز چند بار در هفته می تونه به شما کمک کنه تا به طور زیادی مصرف چربی اشباع، یه جور از چربی که منتهی به بالا رفتن کلسترول می شه رو کم کنین. علاوه بر این، فیبر محلول موجود در لوبیا قرمز به متعادل شدن سطوح ناسالم کلسترول خون کمک می کنه.

علاوه بر موارد فوق لوبیا قرمز شامل هر سه ماده معدنی کلیدی که به کنترل فشارخون کمک می کنن یعنی کلسیم، منیزیم و پتاسیمه. مخصوصا لوبیای آزوکی غنی از مواد معدنیه؛ طوری که در هر کدوم دوم فنجون از اون، 32 میلی گرم کلسیم، 60 میلی گرم منیزیم و بیشتر از 600 میلی گرم پتاسیم هست. وجود مقادیر کافی از این مواد معدنی در رژیم غذایی شما علاوه بر این که سلامت قلبتون رو تضمین می کنه به جلوگیری از گرفتگی عضلانی هم کمک می کنه.

محتوای بالای فولات در لوبیا قرمز که چیزی در حدود 115 تا 140 میکروگرم در هر کدوم دوم فنجون از اون بسته به شکلای جور واجور مختلفی که داره، هستش، یکی دیگه از راه های حفاظت از سلامت قلب و عروقه؛ در واقع دریافت فولات به اندازه کافی کمک می کنه تا سطح هموسیستئین خون پایین تر نگه داشته شه. بد نیس بدونین که داشتن سطوح بالای هموسیستئین با افزایش خطر بیماریای قلبی همراه س.

کنترل وزن

مانند تموم حبوبات، لوبیا قرمز جزء ایده آل بیشتر رژیمای غذایی کنترل کننده وزنه که به کاهش یا جلوگیری از زیاد شدن وزن کمک می کنه. محتوای پروتئین بالای موجود در لوبیا قرمز موجب شده که این ماده غذایی تبدیل به یه ماده سیر کننده شه؛ یعنی شما پس از خوردن اون به مدت طولانی تری احساس سیری و پُری می کنین.

نشاسته مقاوم مانند فیبرهای محلول، با تغذیه باکتریای به درد بخور در روده بزرگ به حفظ سلامت اون کمک می کنه و اینجوری موجب سلامت دستگاه گوارش می شه

انجام تمرینای مقاومتی همزمان با مصرف غذاهای غنی از پروتئین وقتی که واسه کاهش وزن اقدام می کنین و احتمال از دست رفتن بافت ماهیچه ای هست به شما کمک می کنه تا بافتای عضله ای تون حفظ شن و در نتیجه سوخت و ساز بدنتون کاهش پیدا نکنه.

علاوه بر پروتئین، فیبرهای غذایی موجود در لوبیا قرمز هم موجب افزایش بیشتر قدرت سیرکنندگی اون می شن که اینا بدون کالری هم هستن. نشاسته مقاوم موجود در لوبیا قرمز هم نقشی مشابه فیبرهای غذایی اجرا می کنن و از عوامل سیری هستن.

حفاظت در برابر دیابت

بیشتر غذاهایی که از قلب و عروق مراقبت می کنن و به کنترل وزن بدن کمک می کنن، از بدن در برابر دیابت نوع 2 هم مراقبت می کنن و این موضوع در مورد لوبیا قرمز هم صدق می کنه. این اثر تا حد زیادی به فیبر و نشاسته مقاوم موجود در لوبیا قرمز مربوطه. هردوی این عوامل بر سرعت تجزیه مواد غذایی و جذب مواد مغذی در بدن تاثیرگزارند. فیبر موجود در لوبیا قرمز سرعت آزادسازی گلوکز به جریان خون رو از جا در آورد می کنه. در اثر این اتفاق مقاومت به انسولین و در نتیجه دچار شدن به دیابت نوع 2 کم میشه. با در نظر گرفتن مطالعه ای که در سال 2004 در بخش تغذیه بالینی آمریکا منتشر شده آدمایی که از یه رژیم غذایی پُرفیبر استفاده می کنن، نسبت به کسائی که رژیم غذایی کم فیبر دارن، خیلی کمتر به دیابت نوع 2، گرفتار می شن.

نشاسته مقاوم هم مانند فیبر در رژیم غذایی، به کاهش سرعت آزادسازی قند کمک می کنه. علاوه بر این مورد، نشاسته مقاوم موجب کاهش مقدار کل قند ورودی به جریان خون هم می شه.

پیشگیری از سرطان

لوبیا قرمز با روشای مختلفی از بدن در برابر سرطان مراقبت می کنه. لوبیا قرمز به عنوان یه غذای با فیبر بالا، می تونه به جلوگیری از سرطان سینه کمک کنه.

در سال 2016 یه مطالعه که به وسیله محققان دانشگاه هاروارد انجام شد و در مجله کودکان منتشر شد، نشون داد زنائی که از یه رژیم غذایی غنی از فیبر در دوران بلوغ و اوایل بزرگسالی پیروی می کنن، به طور زیادی احتمال دچار شدن به سرطان پستون در مراحل بعدی زندگی در اونا پایین تره.

علاوه بر این، لوبیا قرمز پر از آنتی اکسیدان است که به کنترل آسیب یه جور از رادیکالای آزاد که ممکنه در آخر به سرطان منجر شه، کمک می کنه. در واقع لوبیا قرمز نسبت به بقیه حبوبات ظرفیت جذب اکسیژن آزاد تقریبا بالایی داره؛ حدود پنج برابر بیشتر از لوبیا چشم بلبلی و در حدود 10 برابر بیشتر از نخود.

.

منبع :

Related articles

5 دلیل برای اینکه صندل نپوشید

با اومدن روزای گرم تابستون، پوشیدن صندل در مدلا و رنگای جور واجور هم شروع می شه. مطمئنا، هوا خوردن پاها و عرق نکردن شون داخل کفشای گرم به اندازه ای احساس می شه که خیلیا به سمت پوشیدن این مدل کفش کشیده می شن. البته یه سریای دیگه هم به دلیل زیبایی و یا […]

Learn More

5 دانه ی سالمی که هر روز باید مصرف کنید | سبزیجات

مجموعه: خواص مواد غذایی از قدیم گفتن «فلفل نبین چه ریزه»! نگاه به این دانه های کوچیک و ریز نکنین. دانه هایی مانند شاه دانه، تخمه کدو، تخمه آفتابگردان و چیزای دیگه ای به جز اینا پر از پروتئین، فیبرها، آهن، ویتامینا و اسیدهای چرب امگا 3 هستن. ما هم با شمام عقیده ایم که […]

Learn More

5 خوراکی سرشار از کلسترول بد | رژیم غذایی

5 خوراکی پر از کلسترول بد بعضی از مواد غذایی شامل کلسترول بالایی هستن و میتونن چربی خونتون رو زیاد کنن. این خوراکیا باعث افزایش خطر ابتلای شما به امراض قلبی و عروقی می شن. در ادامه به 5 مورد از اونا می پردازیم. کلسترول بد که به نام ال دی ال هم شناخته می […]

Learn More

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *