5 خطر سزارین بعد از هفته 40 بارداری

5 خطر سزارین بعد از هفته 40 بارداری

نوزاد معمولا بین هفته های 37 تا 42 بارداری به دنیا میاد. در بیشتر موارد، زایمون در هفته 40 بارداری اتفاق میفته. این 40 هفته از آخرین تاریخ عادت ماهیانه محاسبه می شه.

دکتر واسه زنائی که میخوان سزارین شن، هفته 40 بارداری رو واسه انجام عمل سزارین تعیین می کنه. به این زنان پیشنهاد می شه که کمتر از هفته 39 بارداری، سزارین نشن، چون ممکنه جنین خوب رشد نکرده باشه و پس از انجام عمل سزارین، به مراقبتای خاص در بخش NICUبیمارستان نیاز پیدا کنه.

 

نکته مهمی که والدین باید به اون توجه کنن اینه که جنین طی 40 هفته بارداری، به بلوغ کامل می رسه و می تونه بدون دستگاه و مراقبت خاصی، در خارج از رحم مادر زندگی کنه. پس بی دلیل قبل از هفته 40 بارداری، مبادرت به انجام عمل سزارین نکنین و بذارین جنین تا 40 هفتگی در رحم مادر به رشد خود ادامه بده تا بتونه بدون مشکل خاصی، زندگی خود رو شروع کنه.

 

 

خطرات احتمالی انجام عمل سزارین بعد از هفته 40 بارداری شامل موارد زیره :

یکی از مشکلات مهم مادرانی که به دیابت بارداری گرفتار می شن، اینه که دوره بهبودی شون طولانی می شه و بازسازی زخم هاشون به کندی صورت میگیره

1- مشکلات تنفسی و تغذیه ای

براساس تحقیقات مشخص شده که اگه سزارین قبل از هفته 39 و بعد از هفته 40 بارداری انجام شه، احتمال به دنیا اومدن نوزاد با مشکلات تنفسی زیاد می شه.

از طرف دیگه پس از گذشت هفته 40 بارداری، کیفیت جفت افت پیدا می کنه و مشکلات تغذیه ای رو واسه جنینی که بوسیله اون تغذیه می شه، به وجود می آورد. این مطالعه در 19 مرکز دانشگاه علوم پزشکی انجام شد و یافته های نامبرده به دست اومد.

در کل نوزادانی که با عمل سزارین به دنیا میان، در مقایسه با نوزادانی که با زایمون طبیعی متولد می شن، بیشتر دچار مشکلات تنفسی می شن.

 

2- پارگی

معمولا پزشکان به مادرانی که در زایمونای قبلی سابقه انجام عمل سزارین داشتن، پیشنهاد می کنن که زایمونای بعدی رو هم با انجام عمل سزارین بکنن.

این جور افراد اگه زایمون خود رو به بعد از هفته 40 بارداری بندازن، خطر پارگی (شکم) براشون هست.

 

3- دیابت بارداری

بعضی از زنان تا قبل از بارداری، هیچ گونه علامتی از دچار شدن به دیابت رو نشون نمی دن، اما با تغییر سطح هورمونا در زمان بارداری ممکنه به دیابت دوران بارداری گرفتار شن.

 

وقتی خانمی در زمان بارداری به دیابت دوران بارداری گرفتار می شه به این معناس که در برابر سطح بالایی از هورمون انسولین قرار داره و اگه بارداری بیشتر از هفته 40 به طول برسه، احتمال در خطر قرار گرفتن جنین زیاد میشه. این دسته از نوزادان معمولا با وزنی زیادتر از اندازه طبیعی به دنیا می ایند.

 

پس به مادرانی که به دیابت بارداری گرفتار می شن، پیشنهاد می شه که زایمون سزارین داشته باشن، چون زایمون طبیعی براشون سخت هستش.

 

یکی از مشکلات مهم مادرانی که به دیابت بارداری گرفتار می شن، اینه که دوره بهبودی شون طولانی می شه و بازسازی زخم هاشون به کندی صورت میگیره.

معمولا در حدود هفته 24 بارداری، بعضی از زنائی که هیچ گونه سابقه دچار شدن به مریضی دیابت رو ندارن، به مریضی دیابت دوران بارداری گرفتار می شن.

 

به این دسته از مادران پیشنهاد می شه که پیشنهادای دکتر خود رو در مورد کنترل قند خون جدی بگیرن، چون دیابت بارداری احتمال تولد نــوزاد نــارس، بزرگ، افت قند خون در  نوزاد، مرده زایی و افزایش فشار خون (پره اکلامپسی) رو زیاد می کنه.

 

آسونترین تست واسه تشخیص دیابت حاملگی، تست تحمل گلوکزه. بعد از دو بار آزمایش اگه اندازه گلوکز موجود در خون فرد ناشتا، بالاتر از 126 میلیگرم در دسی لیتر باشه، فرد گرفتار به دیابته.

 

در دیابت بارداری، قند خون بدون این دست اون دست کردن پس از زایمون به حالت عادی برمیگرده، اما مشخص شده کسائی که به دیابت دوران بارداری گرفتار می شن، احتمال داره در آینده به دیابت نوع 2 هم گرفتار شن. پس اگه در زمان بارداری به دیابت گرفتار شدید، حتما قند خون خود رو به طور مرتب چک کنین.

 

4- درموندگی جنین

نوزادانی که پس از هفته 40 بارداری و به وسیله عمل سزارین به دنیا میان، در مایع آمنیوتیک (مایعی که درون رحم مادر، جنین رو محاصره کرده) دورو برشون، مکونیوم هست.

مکونیوم اولین مدفوع نوزاد پس از تولده که اگه زایمون طول بکشه، مکونیوم قبل از تولد خارج می شه. پس وجود مکونیوم در مایع آمنیوتیک، نشونه ای از درموندگی جنینه.

 

5- مرده زایی

یکی از بزرگ ترین خطرات سزارین بعد از هفته 40 بارداری، به دنیا اومدن نوزاد مرده س.

زهره لطیفی

بخش سلامت تبیان

منبع : tebyan.net

جمع آوری به وسیله بخش مقالات پزشکی و بهداشتی سایت آکا

Related articles

5 خطر سوسیس و کالباس برای بدن | تغذیه سالم

5 خطر سوسیس و کالباس واسه بدن افزایش فشارخون، مریضیای قلبی عروقی، سرطانا، مریضیای ژنتیکی و مشکلات پوستی، یه تیکه از مشکلات مصرف کشکی و هردم بیل سوسیس و کالباس هاست. سوسیس و کالباس، یکی از نمونه های مواد غذاییه که خیلی راحت آماده مصرف می شه و در عین حال بسیار خوشمزه س و […]

Learn More

5 دلیل برای متورم شدن پای شما

: کفشای تنگ و یا پنجه باریک و پاشنه بلند دوستدار پای شما نیستن، چون ایده آل و برابر با سلامت پا عمل نمی کنن. این نوع کفشا باعث انقباض و له شدن پا در نتیجه جمع شدن مایع و پف کردن پا می شن. امتیاز خبر: 18 از 100 تعداد رای دهندگان 43 سایت […]

Learn More

5 درمان طبیعی بیماری لثه

5 درمان طبیعی مریضی لثه شستشوی دهن با محلول آب نمک، ورم و درد ناحیه لثه ها رو کم می کنه. اگه رژیم غذایی کم نمک و یا فشارخون بالا دارین، می تونین در جفت و جور این محلول، از آب لیمو ترش به جای نمک استفاده کنین. یکی از بیماریای شایع ناحیه دهن، مشکلات […]

Learn More

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *