5 خطر سوسیس و کالباس برای بدن | تغذیه سالم

5 خطر سوسیس و کالباس واسه بدن

افزایش فشارخون، مریضیای قلبی عروقی، سرطانا، مریضیای ژنتیکی و مشکلات پوستی، یه تیکه از مشکلات مصرف کشکی و هردم بیل سوسیس و کالباس هاست.

سوسیس و کالباس، یکی از نمونه های مواد غذاییه که خیلی راحت آماده مصرف می شه و در عین حال بسیار خوشمزه س و به خاطر همین طرفداران زیادی در میان مردم داره. اما افزایش استقبال مصرف کنندگان از شکلای جور واجور سوسیس و کالباس، در شرایطی مشاهده می شه که خیلی از کارشناسان تغذیه، به مضرات مصرف این نوع مواد غذایی اشاره می کنن. این در حالیه که مصرف نوشابه ها، سوسیس و کالباس هم همپای این مواد هر روز زیاد می شه به خاطر همین بیشتر کودکان و نوجوانان با مشکل کمبود آهن، روی و شکلای جور واجور ویتامین ها مواجه هستن و رشد اونا به طور کامل انجام نمی شه.

سیدضیاءالدین مظهری متخصص تغذیه در این رابطه میگه: 2 مسأله اصلی در موضوع به کار گیری سوسیس و کالباس هست که سوسیس و کالباس از چه موادی جفت و جور می شه و در جفت و جور این فرآورده از استانداردهای تعیین شده، پیروی می کنن.

تموم اجناس موجود در بازار در کارخانه های نام آور تولید نمی شه، مشخص نیس سوسیس و کالباسای فله ای موجود در بازار با چه مواد اولیه ای و در چه اماکنی تولید می شه و نباید اندازه مصرف مواد نگه دارنده نیترات و نیتریت در این مواد از اندازه استاندارد بیشتر باشه و مدت نگهدارندگی اونا هم نباید زیاد شه. این مواد توان دفاعی بدن رو تحت فشار قرار میده و موجب حمله اسیدهای چرب اشباع شده، می شه و مشکلات اون به صورت مریضیای قلبی، عروقی و سرطانا بروز می کنه. مصرف استاندارد مواد نگه دارنده مسئله ای ایجاد نمی کنه اما بیشتر از اون خطرناکه.

 

1- سوسیس، فشار خون رو بالا می بره

کارشناسان تغذیه در انگلیس اخطار دادن مقدار نمک موجود در بیشتر سوسیسا بیشتر از نمکیه که تو یه پاکت چیپس هست. گروهی از کارشناسان تغذیه به مطالعه روی محتوای نمک موجود در گوشت تازه، گوشت منجمد و سوسیسا پرداختن و فهمیدن از بین 246 محصول جور واجور سوسیس که در این کشور پخش می شه مقدار نمک موجود در اونا بیشتر از نمک یه پاکت چیپسه.

در واقع واسه هر 50 گرم گوشت فراوری شده در هر وعده خطر مریضیای قلبی تا 42 درصد زیاد می شه و خطر دیابت هم تا 19 درصد بالاتر میره

این کارشناسان میگن وقتی فردی در روز فقط 2 عدد سوسیس به عنوان وعده غذایی مصرف می کنه، حدود نصف بیشترین حد مقدار مجاز مصرف روزانه نمک رو دریافت کرده. این کارشناسان تاکید دارن که گران تر بودن کالا به معنی سالم تر بودن اون نیس، چون در بعضی موارد حتی اجناس گران تر، نمک بیشتری دارن.

نمک فشار خون رو بالا می بره و منتهی به سکته مغزی، حمله قلبی، پوکی استخون و مریضیای کلیوی می شه بخاطر این هر فرد مجاز نیس که بیشتر از 6 گرم نمک در روز مصرف کنه.

 

2- سوسیس و کالباس؛ مضر واسه پوست

دکتر فرید صفر، پژوهشگر مریضیای پوستی گفت: مصرف زیاد سوسیس و کالباس ممکنه در مواردی کهیر بسازه اما در بیشتر موارد شدید شدن کننده بعضی مریضیای پوستی از جمله خارش و یا مریضیای زیاد پوستیه.

بیشترین عامل تحریک کنندگی این مواد، فلفل، ادویه و مواد رنگی و افزودنیه که در اون به اندازه زیاد هست پس به آدمایی که سابقه مریضیای پوستی، خارش یا کهیر دارن، پیشنهاد می شه مصرف مثل این فرآورده ها رو به کمترین حد ممکن برسانند و ً از مصرف اونا دوری کنن.

ً در خیلی از موارد اطمینانی از سلامت گوشت مصرفی در این فرآورده ها هم وجود نداره.

 

3- خطر بروز سرطان مثانه با مصرف سوسیس و کالباس

مصرف سوسیس و کالباس خطر بروز سرطان مثانه رو 30 درصد زیاد می کنه. محققان تاکید کردن: مواد افزودنی که در گوشتای فرآوری شده شامل سوسیس و کالباس استفاده می شن، خطر دچار شدن به این سرطان رو شدید شدن می کنن. محققان در تشریح این تاثیرگذاری، یادآوری کردن که نمکایی مثل نیتریت سدیم و نیترات سدیم در این غذاها می تونن با اسید معده عکس العمل انجام داده و در طول روند هضم و جذب غذا، مواد سرطانی رو تشکیل.

در این تحقیق محققان انستیتو ملی سرطان در راکویل آمریکا، رابطه بین مصرف افزودنیای گوشتی و خطر بروز سرطان مثانه رو مورد آزمایش قرار دادن.

به گزارش خبرگزاری ایسنا به نقل از روزنامه تلگراف، دکتر آماندا کروس محقق اصلی در این تحقیق اعلام کرد که انجام تحقیقات بیشتر در این مورد لازمه. البته چندین تحقیق دیگه هم وجود این رابطه رو تایید کرده.

 

4- سوسیس و کالباس باعث دچار شدن به مریضیای ژنتیکی می شه

محمد تقی اکبری، رئیس انجمن ژنتیک ایران میگه: مصرف سوسیس و کالباس شک نداشته باشینً در دچار شدن به مریضیای ژنتیکی اثر داره، البته این دچار شدن به مرور اتفاق میفته.

اندازه مریضیای ژنتیک در ایران مثل بقیه کشورهاست و در مواردی به دلیل ازدواج خویشاوندی بیشتر از بقیه کشورها هستش. امکانات موجود واسه تشخیص و شناسایی مریضیای ژنتیکی به این صورته که سازمان بهزیستی مراکز مشاوره ژنتیک واسه مریضیای ژنتیک طی دهه گذشته در استانای جور واجور ایجاد کرده و مراکز بهداشت سراسر کشور هم به مریضیای ژنتیک پرداخته ان.

الان دست کم 13 تا 16 هزار مریضی ژنتیکی هست که بعضی از اونا گسترش بالا داره و گسترش بعضی خیلی پایینه. متأسفانه آمار دقیقی از همه مبتلایان به مریضیای ژنتیکی نداریم؛ اما در مورد مریضیای غربالگری شده مانند تالاسمی میشه آمار داد.

مصرف زیاد سوسیس و کالباس ممکنه در مواردی کهیر بسازه اما در بیشتر موارد شدید شدن کننده بعضی مریضیای پوستی از جمله خارش و یا مریضیای زیاد پوستیه

مریضیای ژنتیکی 2 دسته هستن: این مریضیا یا ارثی هستن و از پدر و مادر به ارث می رسن یا بر اثر جهش جدید در ژن فرد به وجود میاد. مثلا آکندروپلازی که کوتاهی قد رو موجب می شه، دوسوم به دلیل جهش جدید در ژن ایجاد می شه. یه سوم آدمایی که به هموفیلی گرفتار می شن بر اثر جهش جدیده و قبلاً پدر و مادر فرد به اون گرفتار نبوده ان.

سیدضیاءالدین مظهری، متخصص تغذیه در این رابطه میگه: مصرف زیادتر از اندازه مواد افزودنی در سوسیس و کالباس خطرناکه و رادیکالای آزاد که بر اثر به کار گیری این مواد به وجود میاد، می تونه اطلاعات DNA رو عوض کنه و یه سلول سالم رو به سمت سرطانی شدن بفرسته. آدمایی که در دوره رشد قرار دارن نیازمند 4 گروه اصلی نون، غلات، سبزی و میوه هستن. هر روزه هر فرد به سبزی پخته یا خام300 تا 700 گرم و میوه 200 تا 400 گرم نیاز داره. بهبود روش زندگی و مناسب بودن مواد غذایی روی رفتار ژنا اثر میذاره.

 

5- دشمنی سوسیس و کالباس با قلب

تحقیقات تازه نشون دهنده اون هستش که گوشتای فرآوری شده مثل سوسیس و کالباس به سلامت قلب آسیب میرسونه.

به گزارش هلث دی نیوز، بررسیای محققان دانشگاه هاروارد نشون میده که چربیای گوشت قرمز موجود در گوشتای فرآوری شده عامل خطری واسه مریضیای قلبیه. واژه گوشت فرآوری شده به هر گوشتی اشاره می کنه که با دودی شدن، نمک سود کردن و اضافه کردن مواد شیمیایی خاص و مواد نگه دارنده جفت و جور می شن. همبرگر، سوسیس، کالباس و ژامبونا جزو گوشتای فرآوری شده هستن.

واسه کاهش خطر حملات قلبی و دیابت افراد باید از مصرف زیاد گوشتای روند شده دوری کنن. مثلا نباید زیاد در وعده های غذایی خود هات داگ، سوسیس و یا کالباس بخورند. مصرف این غذاها نباید بیشتر از یه بار در هفته باشه.

طبق تحقیقات محققان دانشگاه هاروارد روی یه میلیون و دویست هزار نفر که یافته های اون در کنفرانس انجمن قلب آمریکا مطرح شد، مشخص شد 23 هزار و هشتصد نفر از این افراد دچار مریضیای قلبی بوده و 2 هزار و دویست نفر هم به سکته گرفتار شده و 10 هزار نفر دیابت داشتن.

مصرف زیادتر از اندازه مواد افزودنی در سوسیس و کالباس خطرناکه و رادیکالای آزاد که بر اثر به کار گیری این مواد به وجود میاد، می تونه اطلاعات DNA رو عوض کنه و یه سلول سالم رو به سمت سرطانی شدن بفرسته

محققان در این بررسی به این نتیجه رسیدن که آدمایی که گوشت قرمز فراوری نشده مصرف می کردن به طور زیادی کمتر در خطر مریضیای قلبی و دیابت قرار داشتن. اما در هر حال خوردن گوشتای روند شده با افزایش خطر دچار شدن به این دو مریضی رابطه داشت. در واقع واسه هر 50 گرم گوشت فراوری شده در هر وعده خطر مریضیای قلبی تا 42 درصد زیاد می شه و خطر دیابت هم تا 19 درصد بالاتر میره.

به گفته محققان وجود نمک، مواد شیمیایی نگه دارنده و چربی دلیل دچار شدن به مریضیای قلبی و دیابته. خوبه بدونیم که هم گوشتای فراوری شده و هم بقیه غذاها مثل کره و پنیری که دارای چربیای اشباع باشن با دچار شدن به مریضیای طولانی رابطه دارن و باید در مصرف اونا محدودیت وجود داشته باشه.

فرآوری: مریم مرادیان نیری


منابع:

ایسنا

همشهری

فارس

سلامت نیوز

 

منبع : tebyan.net

Related articles

5 خوراکی برای خشکی پوست

: شیر و عسل: : 5 خوراکی واسه خشکی پوست عسل حتما شمام امتیازات فراوون شیر و عسل رو خوب میدونید. براساس تحقیقات انجام شده، چربی و اسید لاکتیکی که در شیر هست می تونه پوستای تحریک شده و اسیب دیده رو آرامش دهد. واسه اینکه بتونین از این خاصیت شیر استفاده کنین، کمی شیر […]

Learn More

5 خاصیت مواد غذایی تلخ برای سلامتی | تغذیه سالم

5 خاصیت مواد غذایی تلخ واسه سلامتی مواد غذایی تلخ و سبزیجات معطر خشک باعث بهتر شدن هضم غذا می شن. این مواد غذایی سلولای چشایی واقع در زبون رو تحریک می کنن.       تلخی مواد غذایی در خدمت طعمای دیگه در خیلی از کشورای دنیا یه پنجم کالریایی که مردم مصرف می […]

Learn More

5 خوراکی گیاهی برای کنترل قند خون

وقتی که قند خون بالا باشه معمولاً مشکلات غذایی هم بروز می کنه مخصوصا این که میل به مصرف مواد غذایی شیرین هم بیشتر می شه. حالا خوبیش اینه بعضی مواد غذایی قدرت کنترل و تنظیم قند خون رو به طبیعی ترین روش دارن. در این مقاله شما رو با این مواد غذایی به درد […]

Learn More

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *