“5 دلیل برای مصرف چربی های خوب | تغذیه سالم”

هدی بانکی – بخش تغذیه و آشپزی آکا ایران

5 دلیل واسه مصرف چربیای خوب

چربیای اشباع، چربیای ترانس و کلسترول موجب چاقی، بیماریای قلبی و بیماریای التهابی می شه. اما چربیای غیراشباع، چربیای چنداشباع، و اسیدهای چرب امگا 3 واسه بدن به درد بخور هستن. این چربیای خوب، کلسترول بدِ خون رو پایین میارن، التهاب رو کاهش میدن و در برابر بیماریای طولانی مانند محافظ عمل میکنن. اگه بازم راضی نشدید، پنج دلیل دیگه واسه به درد بخور بودن چربیای خوب براتون میاریم:

1. کنترل گرسنگی

دلیل این که غذای خیلی چرب، بسیار سیرکننده س اینه که چربی دلیل ترشح هورمون کوله سیستوکنین می شه. این هورمون، روند تخلیه معده از غذای گوارش شده رو یواش تر می کنه. وقتی روند تخلیه به تأخیر بیفته، بیشتر احساس سیری و رضایت می کنین.
متأسفانه، یه غذای پرچرب ابداً گزینه مناسبی نیس. واسه احساس سیری بیشتر باید غذاهایی رو انتخاب کنین که مقدار مناسبی از چربیای سالم رو دارا باشن تا گرسنگی رو کنترل کرده و مدت طولانی تری احساس سیری و رضایت کنین. شکلای جور واجور خاص میوه ها و سبزیا مانند آجیل و آووکادو، چربیای گیاهی سالم و به درد بخور هستن.

2. تنظیم دوباره اندازه قند خون

فواید اسیدهای چرب امگا 3 بالاتر از بهبود کارکرد مغز و قلب هستن، این روغن به درد بخور، التهاب داخلی رو که باعث بیماریای التهابی می شه خنثی می کنه. مصرف روزانه امگا 3 به کاهش تکرار دردهای طولانی مانند کمردرد و گردن درد کمک می کنه

دلیل اشتهای زیاد، پایین بودن قند خون است. وقتی اندازه گلوکزتان افت می کنه، مغز هورمون گرلین رو که مربوط به گرسنگیه ترشح می کنه تا شما رو مجبور به خوردن کنه. متأسفانه وقتی قند خون پایین باشه، شما دوست دارین خوراکیای بسیار شیرین، تند و یا پرچرب بخورین. این، روش مغز واسه شکست دادن پایین بودن گلوکزه. وقتی که ولع شیرینی دارین و در تله اون می افتین، این روی خلق و خو و انتخابای غذایی تون تاثیر میذاره.
واسه تنظیم دوباره قند خون، غذاهایی رو انتخاب کنین که شاخص گلیسمی شون پایینه مانند میوه ها و سبزیا و غلات. غذاهایی که فیبر بالا دارن پیشنهاد می شن تا بدون افزایش قند خون، احساس سیری و رضایت کنین.

3. جذب بهتر مواد مغذی

چربیای سالم به بدن در جذب مواد مغذی چیزایی که می خورید کمک می کنن. ویتامینای محلول در چربی مانند ویتامینای آ، دی، ای  و کا و هم اینکه بقیه کاروتنوئیدها، واسه جذب بهتر به کمی چربی نیاز دارن. این مواد مغذی بدون چربی همراه مدفوع از بدن دفع می شن.
واسه افزایش جذب این مواد مغذی، یه مشت آجیل به عنوان اسنک یا چند برش آووکادو بعد از خوردن سالاد بخورین. میوه های رنگ روشن و سبزی جات هم همین خواص رو دارن.

4. دوست مغز و قلب

اسید چرب امگا 3، بی دلیل غذای مغز نامیده نشده، امگا 3، به غیر از تقویت سیستم ایمنی، کارکرد مغز رو بهتر کنه و سلولای آسیب دیده رو بازسازی می کنه. تغذیه پر از اسیدهای چرب امگا 3، خطر بیماریای قلبی و عروقی، آسیب دی ان ای و حتی سرطان رو کم می کنه. شما می تونین با مصرف روغن ماهیای با کیفیت مانند تن، سالمون و ساردین، امگا 3 بدنتون رو تأمین کنین.

5. مراقبت در برابر التهاب

فواید اسیدهای چرب امگا 3 بالاتر از بهبود کارکرد مغز و قلب هستن، این روغن به درد بخور، التهاب داخلی رو که باعث بیماریای التهابی می شه خنثی می کنه. مصرف روزانه امگا 3 به کاهش تکرار دردهای طولانی مانند کمردرد و گردن درد کمک می کنه.


.

منبع :

Related articles

5 دلیل برای اینکه مردها زود میمیرند و راههای جلوگیری از آن | تغذیه سالم

  به گزارش آکا ایران میانگین طول عمر واسه مردها ۵ سال کمتر از زنان است این آمار با توجه  به تحقیقات مرکز جلوگیری از  مریضی ها و مرگ و میر اعلام شده این بیانیه ای موجب بیداری مردها میشه هم اینکه یه گوشزدی واسه اوناس تا از خودشون بهتر مراقبت کنن.در ادامه این ۵ […]

Learn More

5 دلیل خوب برای خوردن آجیل | سبزیجات

5 دلیل خوب واسه خوردن آجیل شاید کمتر کسی باشه که آجیل دوست نداشته باشه یا از خوردن اون دوری کنه. خیلیا فکر می کنن بیشتر صفای عید و عید دیدنی به همون آجیلشه.   خوشمزگی آجیل با اون پسته و بادام و بادام هندی و … چیزی نیس که بشه از اون گذشت. باید […]

Learn More

5 درمان طبیعی برای تسکین آرتریت | تغذیه سالم

5 درمان طبیعی واسه آرامش آرتریت آرتریت به مریضی مربوط به مفاصل می گن. مفاصل آدمایی که به این مریضی گرفتار هستن سفت و دردناک می شه. متأسفانه آرتریت می تونه مانع از فعالیت درست مفاصل شه. آرتریت در میان افراد سن بالا شایعه اما کودکان و جوانان هم ممکنه دچار اون شن. آرتریت شکلای […]

Learn More