5 دانه ی سالمی که هر روز باید مصرف کنید | سبزیجات

مجموعه: خواص مواد غذایی

از قدیم گفتن «فلفل نبین چه ریزه»! نگاه به این دانه های کوچیک و ریز نکنین. دانه هایی مانند شاه دانه، تخمه کدو، تخمه آفتابگردان و چیزای دیگه ای به جز اینا پر از پروتئین، فیبرها، آهن، ویتامینا و اسیدهای چرب امگا 3 هستن. ما هم با شمام عقیده ایم که اصلاً به قد و قواره شون نمیاد این همه خاصیت دارا باشن. اما عظمت خدا در همینه که یه دانه کوچیک رو پر از مواد مغذی خلق می کنه تا ما بخوریم و بخوریم و اسراف نکنیم. واسه آشنایی با این دانه های به درد بخور و خواصشان با ما همراه باشین.

5 دانه سالمی که هر روز باید استفاده کنین

شاه دانه
شاه دانه بسیار مغذیه و منبع فوق العاده پروتئین کامل هستش. این دانه های ریز شامل فیبرهایی هستن که واسه سلامت قلب و سیستم گوارشی به درد بخور هستن. خواص شاه دانه به همین جا ختم نمی شه.
این دانه های خوشمزه به دلیل دارا بودن اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 واسه سلامت پوست و مو خیلی خوبه. امگا 3ا هم اینکه التهاب رو کاهش میدن و سلامت قلب و عروق و مغز رو تضمین می کنن. از این گذشته شاه دانه شامل ترکیبات گیاهی به نام فیتوستروله که اندازه کلسترول خون رو پایین می آورد.
باید بدونین که شاه دانه و روغن اون شامل چربیای اشباع نشده پُلی هستن به خاطر همین قلب نازنین شما رو در سلامت نگه می داره.
دی اسیدهای چرب امگا 3 هستش که واسه سلامت چشم ها
و مغز خوبه و اندازه تری گلیسیرید خون رو کم می کنه
پیشنهاد می کنیم در سالادها یا در اسموتی میوه ای تون حتماً از این دانه ها ریخته و از خواص اونا استفاده کنین. این دانه ها هم اینکه واسه اضافه کردن به غذاهایی که در فر آماده می شن، ماست و غلات هم خوب هستن. در آخر باید بگیم که شاه دانه بدون گلوتن است.

تخمه کدو
تخمه کدو منبع خوشمزه ویتامین B، آهن، منیزیم، زینک (روی) و پروتئینه. پروتئینای تخمه کدو خیلی در اسیدآمینه ای به نام تریپتوفان متمرکز شدن که باعث کم شدن اندازه استرس و اضطراب می شن.
این تخمهای خوشمزه هم اینکه شامل اندازه خیلی از اسیدهای چرب لازمن که به سلامت رگای خونی کمک می کنن و کلسترول بد خون رو پایین میارن.
تخمه کدو یه میان وعده فوق العاده خوشمزه و مقویه. اگه دوست داشته باشین می تونین در جفت و جور غذاهایتان هم از این تخمها استفاده کنین.

 

تخمه آفتاب گردان
تخمه آفتابگردان منبع فوق العاده ویتامین B و فولات حساب می شه. این تخمهای خوشمزه و البته پرطرفدار از سیستم ایمنی و سلامت بدن به خصوص در دوره بارداری حفاظت می کنن.
از این گذشته تخمه آفتابگردان منبع خوب ویتامین E هم حساب می شه. این آنتی اکسیدان قوی نمی ذاره به سلولا آسیب برسه و به سلامت پوست و موها کمک زیادی می کنه. ویتامین E هم اینکه از دچار شدن به سرطان پیشگیری به عمل می آورد. تخمه آفتابگردان پر از پروتئین هم هستش.
مطمئنا شمام تا اسم تخمه آفتابگردان میاد به یاد سریال مورد علاقه تون و یا تماشای فوتبال و تخمه شکستن می افتین. تماشای فیلم، زمان خوبی واسه تخمه خوردنه. البته به شرطی که محو فیلم نشده و در شکستن تخمه دچار زیاده روی نشید.
شاه دانه بسیار مغذیه و منبع فوق العاده پروتئین کامل هستش. این دانه های ریز شامل فیبرهایی هستن که واسه سلامت قلب و سیستم گوارشی به درد بخور هستن
می تونین این تخمها رو به سالادها و یا ترکیب بعضی از دانه های دیگه اضافه کرده و یه مشت بخورین. به این موضوع دقت لازم رو به عمل بیارین که تخمه آفتابگردان شوره. اندازه سدیم اون زیاده و به خاطر همین می تونه ارزش مغذی اونو کم کنه.

 

تخم کتون
به نظر کارشناسان تغذیه، این دانه ها بسیار مغذی ان. تخم کتون منع اصلی فیبرهای حلّال هستن. این دانه ها اندازه کلسترول رو کاهش داده و باعث می شن که احساس سیری طولانی یه مدت داشته باشین. تخم کتون اندازه قند خون رو هم کنترل می کنه.
باید بدونین که تخم کتون شامل اندازه زیادی اسیدهای چرب امگا 3 هستش که واسه سلامت چشما و مغز خوبه و اندازه تری گلیسیرید خون رو کم می کنه.
این دانه های کوچیک تأمین کننده لیگنانا هستن که براساس یافته های پژوهشا باعث پیشگیری از بعضی سرطانا می شه.
از اون جایی که دانه های کتون پوست سفتی داره باید اونا رو در مخلوط کن پودر کنین. پودر تخم کتون رو به اسموتیای میوه، شیر، ماست، غلات و چیزای دیگه ای به جز اینا اضافه و بخورین. حواستون باشه که پودر تخم کتون رو در ظرف در بسته و در یخچال نگه داری کنین.

 

جوونه ی گندم
به نظر کارشناسان جوونه ی گندم پر از پروتئین، آهن و ویتامین B مانند فولاته. این دانه های به درد بخور شامل اندازه زیادی فیبره که یبوست رو رفع و اشتها رو هم کنترل می کنه.
از اونجایی که جوونه ی گندم دارای شاخص گلیسیرید پایینیه اندازه قند خون رو بالا نمی بره. بعد از خوردن این جوانه ها شما به مدت طولانی تری احساس سیری دارین.
باید حواستون به نگهداری این جوانه ها باشه. اسیدهای چرب اشباع نشده پُلی موجود در اون خیلی زود می ترشد. به خاطر همین باید داخل ظروف در بسته و در یخچال نگهداری شن.

.

منبع :

Related articles

5 دلیل برای مصرف تخمه کدوتنبل | سبزیجات

5 دلیل واسه مصرف تخمه کدوتنبل نگاه به ظاهر گرد و قلنبه و اسم غلط اندازش نکنین. هم خود کدوتنبل خاصیت داره و هم تخمای درون اون. اگه بدونین که این تخمای ریز چه خواصی دارن از دور ریختن اونا پشیمون میشین. تخمه کدو تنبل مغذی و پر از انرژیه. این تخمهای کوچیک شامل اندازه […]

Learn More

5 درمان خانگی برای دندان درد

کارشناسان انجمن بهداشت آمریکا، پنج راه حل خونگی زیر رو واسه خلاص شدن از دندون دردد پیشنهاد می کنن : دندون درد یکی از دردهای شایعیه که معمولا هر فردی به اون دچار می شه و شروع این درد بدون علائم اخطار دهنده بسیار ناراحت کننده س که اگه به موقع درمان نشه، باید دندون […]

Learn More

5 دلیل خوب برای خوردن آلو | سبزیجات

5 دلیل خوب واسه خوردن آلو آلو قرمز هنوز در بازار هست و هر وقت این میوه رو دیدید حتماً خریداری کرده و بخورین. مصرف آلو یه روش سالم و خوشمزه واسه حفظ سلامت ماست.     آلو قرمز حافظ قلب شما یه عدد آلو قرمز متوسط شامل 113 میلی گرم پتاسیمه که فشار خون […]

Learn More

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *